Ik ben Alice.

Als dochter van een flamencogitarist ben ik al op jonge leeftijd vertrouwd geraakt met de klanken van de flamenco. Geïnspireerd door mijn vader, besloot ik, 14 jaar oud, om zelf de Spaanse danskunst te leren beoefenen.

Ik had de eer om in de beroemde Basilio Muñoz mijn eerste leermeester te kennen. Mede dankzij mijn inzet mocht ik intensief trainen in de geweldige maar harde leerschool van Basilio.

Door hem heb ik de kans gekregen om als danseres bij het ballet van Rafael Aquilar mijn kunsten te vertonen. Met deze toen al befaamde groep maakte ik een maand lang een tournee door Italië.

In Nederland heb ik nog ruim een jaar gedanst bij de professionele dansgroep Los Amparos (Spaans-Mexicaanse dansen) en na een seizoen ervaring opgedaan te hebben bij de zigeunergroep Los Tarantos in Denia (Costa Blanca) heb ik in Madrid mijn opleiding vervolgd bij diverse dansstudio's in het flamencocentrum Amor de Dios, zoals daar zijn o.a. Martin Vargas, Maria Rosa Merced, Maria Magdalena en Ciro.

Van daaruit ben ik afgereisd naar Barcelona en heb ik auditie gedaan bij het ballet van Luis de Luis. Met 'Luis de Luis' maakte ik een wereldtournee langs ondermeer Portugal, Italië en Japan.

Na 4 jaar bij dit ballet gedanst te hebben besloot ik in 1990, terug in Nederland, les te gaan geven in de Spaanse sociëteit F.E.B.O.( Federacion de Españoles de Brabante Occidental) in Breda.